Η φιλοσοφία μας

Πώς περιγράφεται η πορεία που ακολουθήσαμε με συνέπεια σαράντα χρόνια τώρα; Από το ξεκίνημα ήδη, δεν είπαμε «θα κάνουμε αυτό για να πετύχουμε το άλλο» – απλά και αβίαστα βαδίσαμε σύμφωνα με την πεποίθησή μας να δώσουμε στο ρούχο μιαν έκφραση ελευθερίας χωρίς προκαταλήψεις, μακριά από τις συμβατικότητες της μόδας, προτείνοντας κομμάτια που φοριούνται το ίδιο άνετα και από άντρες και από γυναίκες. Ρούχα που ενώνουν διαφορετικές «αναμνήσεις» σε ένα νέο πολυπολιτισμικό κράμα: στα πουκάμισα, ο ανατολίτικος μινιμαλισμός συνδέεται με τη μεσογειακή ελαφρότητα – και στα πανωφόρια, μετουσιώνεται η πλαστικότητα των ρωμαϊκών πέπλων σε ρούχα όπου το σύγχρονο συναντά το ρετρό και το κομψό το πρακτικό.

Έτσι δημιουργήθηκε, σιγά σιγά, μια ολόκληρη συλλογή χειροποίητων ρούχων που συνδυάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται, ρούχα που φοριούνται κάθε εποχή του χρόνου, γιατί το ένα πάνω στο άλλο σχηματίζουν σε κάθε περίπτωση ένα διαφορετικό σύνολο, τόσο μοναδικό όσο και το άτομο που τα επιλέγει.
Βασιστήκαμε στο βαμβάκι, βασικό προϊόν της Ελλάδας, ψάξαμε με τους υφαντουργούς, δοκιμάσαμε και καταλήξαμε σε συγκεκριμένες ποιότητες υφασμάτων, με επιλεγμένα νήματα και ειδικό φινίρισμα, για να μπορεί το σώμα να αναπνέει όλες τις εποχές του χρόνου. Αγαπήσαμε όμως και το λινό, ένα υλικό με ειδικό βάρος στον χώρο του ιματισμού, που η φυσική, δροσερή υφή του και η κίνησή του έδωσαν στα κομμάτια της αέρα, χάρη και κομψότητα.

Στα χρώματα επιλέξαμε μια γκάμα ζεστή και γήινη, που διευκολύνει τους συνδυασμούς αφού όλα τα χρώματα ταιριάζουν μεταξύ τους.

Η  B.LOOSE σχεδιάζει και παράγει τα ρούχα της μόνο στην Ελλάδα, διαλέγοντας τους καλύτερους συνεργάτες στον τομέα της. Με το μοναδικό της στυλ, απευθύνεται σε κοινό διαφορετικών ηλικιών που δεν αναπαράγει δουλικά τις επιταγές της μόδας, αλλά αναζητά προσωπικό ύφος. Οι πρωτότυποι συνδυασμοί των ρούχων αναδεικνύουν την ποιότητα των υλικών και την απλότητα των γραμμών.

Όποιος φοράει τα ρούχα της B.LOOSE ομορφαίνει απλώς γιατί κινείται πιο άνετα και φυσικά. Εκείνοι δε που, λόγω συνθηκών εργασίας, συχνά φορούν εφαρμοστά ρούχα, κοστούμια, γραβάτες, φορώντας τα ρούχα της B.LOOSE αμέσως νιώθουν και δείχνουν φυσικότεροι, πιο ελεύθεροι, πιο χαλαροί.

Διαλέγοντας ένα διαχρονικό κομμάτι αποκτάτε έναν πιστό φίλο που θα σας συντροφεύσει για πολλά πολλά χρόνια.